News
Ingyenes SSL (Let's Encrypt) tanúsítvány szolgáltatás
Posted by netkey admin on 2021.01.23 11:43 AM

A netkeyPanel admin felületén keresztül kezelhető ingyenes Let's Encrypt SSL szolgáltatást biztosítunk ügyfeleinknek.

Mi az a Let's Encrypt SSL? Miért jó, ha bekapcsolt állpotban van?
A Let's Encrypt SSL egy ingyenes, domain névre hitelesített SSL, ami https:// elérést ad az oldalának, azaz biztonságos csatornán kommunikál a látogató gépe a szerverrel, így minimalizálja az adatok "lehallgatásának" esélyét. Az SSL biztonsági, kereső-optimalizálási és CDN szerverekkel történő kapcsolódás szempontból is előnyös, így javasolt élni ezzel a lehetőséggel.

Hogyan állíthatom be ezt a szolgáltatást?
Multi-webhosting szervereinken a Let's Encrypt SSL szolgáltatás alapértelmezetten aktiválva van, a szolgáltatás a netkeyPanel-ben a Webhelyek/SSL menüpont alatt kezelhető.
A "Let's Encrypt" check box bejelölésével a webtárhelyhez tartozó domainhez automatikusan legenerálódik az ingyenes SSL tanúsítvány, melyet a webszerver azonnal betölt a konfigurációs fájlokból, és a domainhez tartozó weboldal biztonságos kapcsolatra fog átváltani. A tanúsítvány megújítása teljesen automaizált, lejárat előtt a certbot segítségével kerül megújításra, míg a szolgáltatás a netkeyPanel-ben akítv állpotra van állítva. 

Ingyenes Let's Encrypt SSL beállítása a netkeyPanel-ben

Mely domainekre kerül beállításra a Let's Encrypt SSL?
Az összes olyan weboldal esetében települ, ahol a:

  • domain neve nem tartalmaz ékezetes karaktereket,
  • domain neve (www rekord domain neve, és a felvett aldomainek is), melyek a webtárelyhez vannak kapcsolva,
  • domainre nincs telepítve még SSL tanúsítvány, vagy a telepített SSL tanúsítvány hibás (pl. önaláírt vagy már lejárt tanúsítvánnyal rendelkezik).

A tanúsítványok generálása során, a domain ellenőrzéséhez külön biztosítunk ideiglenes token tárolót, ahova a szükséges szöveges fájlok legenerálódnak.

Aktívált állapotban lévő Let's Encrypt tanúsítvány

Saját SSL tanúsítványra történő visszaállítás?
ez esetben kikapcsolja a "Let's Encrypt" jelölő négyzetet, és feltöltheti a saját SSL tanúsítvány fájlok tartlmát.

Érvényes tanúsítvány ellenőrzése böngáészőben
Weboldal domain címsorában egy lakat jelenik meg, mely a hitelesített kapcsolatot jelöli. A tanúsítvány részleteit kibontva ellenőrizheti a tanúsítvány kibocsátásnak és lejáratánka idejét.

Érvényes SSL tanúsítvány adatok ellenőrzése

Milyen problémák léphetnek fel?

  • Az SSL-aktiválás után szétesett a weboldalam.
    Előfordulhat, hogy nem minden fájlban sikerült helyesen beállítani a HTTPS-re való átállást. Kérjük, ilyen probléma esetén jelezze a problémát az oldal fejelsztőjének, vagy ügyfélszolgálatunk felé.
  • Az SSL-aktiválás után még mindig http://-n jelenik meg oldalam.
    Ilyen esetben kérjük ellenőrizze oldalának cache-beállításait és ürítse azokat. Továbbá kérjük hogy a böngészőjének cookie- és cache tárát is ürítse, majd privát böngésző módban töltse be az oldalt.
  • Az SSL-aktiválás után nem zöld az URL előtti mező a böngésző címsorában
    Valószínűleg „MixedContent” tartalmi hiba van az oldalában az SSL-használat miatt. Ez annyit jelent, hogy a korábbi http:// -vel hivatkozott tartalom jelenti a hibát a már https:// -el működő oldalon. Ez esetben a http:// protokollon keresztül meghívott képek, css, js fájlok betöltését módosítsa https:// kezdetűre a forrás címekben.
    Amennyiben segítséget szeretne kérni a javításban, keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal.

©2018 Netkey Helpdesk Center