Knowledgebase : Domain
1. .hu domain esetén
Az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) Domain Regisztrációs Szabályzata 2. pontja tartalmazza:
http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/szabalyzat.html

A következő oldalról tölthetőek le dokumentumaink:

http://netkey.hu/letoltheto-dokumentumok

.hu domain nevének helyes technikai beállítását az ISZT oldalán, a "Technikai ellenőrzés" menüpontban a http://www.domain.hu/domain/regcheck/ címen ellenőrizheti ill. a http://domain.netkey.hu oldalon ha domain viszonteladónk.
Itt kérjük, adja meg az ellenőrizni kívánt .hu domain nevet és opcionálisan a domain név névszerverét. Az ellenőrzés után tekintheti meg ennek eredményét és hiba esetén a magyarázatokat is.
Magyar ékezetes domain nevekhez is lehetséges e-mail címek használata de ékezetes fióknév nem hozható létre. Ékezetes domain nevek igénylése estén figyelembe kell venni, hogy a levelező programok, böngészők nem minden esetben támogatják az ékezetes domain neveket. Szükséges lehet a levelező program vagy a böngésző újabb verziójának vagy kiegészítő plug-in-nak telepítése. További információk: http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/ekezetes.html
1. .hu domain név esetén az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) oldalán a http://www.domain.hu/domain/domainsearch/ címen.
2. Nemzetközi (pl. .com, .net stb.) domain név esetén a http://domains.whois.com/domain.php oldalon.
3. .eu domain esetén az EURid oldalán, a http://www.eurid.eu/ címen.
Van lehetőség viszonteladói szerződés kötésére. A NETKEY Online Domain Regisztráció rendszerünk alkalmas ilyen jellegű domain nevek kezelésre.
Lehetőség van arra, hogy egy adminisztrációs felületen Ön, mint kapcsolattartó kezelhesse ügyfelei domain neveit, a számlát tudjuk a viszonteladó cég nevére küldeni. Lehetősége van az adminisztrációs felületünkön adminisztrálni ügyfelei domain neveit, rekordok módosítását elvégezni ill. újakat létrehozni.
Meg kell adnia az új IP címet ill. hogy mely rekordokat szeretné átirányíttatni.
Az MX rekord módosításához host nevet kell megadni.
A már NETKEY szerveren (ns1.netkey.hu) levő domain nevek esetében az átirányítás az adminisztrációs felületen is elvégezhető, ellenkező esetben a módosítást csak az adminisztrációs felületről küldött e-mail alapján tudjuk elvégezni. "Oldalas" átirányítást nem végzünk el.
A régi tulajdonos részéről:
1. Magánszemély/magánvállalkozó esetén:
- "Domain név lemondó nyilatkozat"
- nyilatkozat a személyi adatok hitelességéről dokumentum

 2. Cég, alapítvány, egyesület, iskola és önkormányzat esetén:
 - "Domain név lemondó nyilatkozat"
 - aláírási címpéldány másolata


Az új tulajdonos részéről:
1. Cég esetén:
- Domain név igénylő lap
- cégbírósági végzés és aláírási címpéldány - másolatok

2. Magánvállalkozó esetén:
- Domain név igénylő lap
- vállalkozói igazolvány másolata

3. Magánszemély esetén:
- Domain név igénylő lap
- nyilatkozat a személyi adatok hitelességéről

4. Alapítvány, egyesület, iskola és önkormányzat esetén:
- Domain név igénylő lap
- adószám igazolás (apeh bejelentkező lap másolat is megfelel)
- alapító okirat vagy cégbírósági bejegyzés másolat
- aláírási címpéldány (banki aláírási címpéldány másolat is megfelel)

A Domain név igénylő lapot online is kitöltheti, vagy letöltheti a következő oldalon: http://netkey.hu/letoltheto-dokumentumok
Ebben az esetben a tulajdonos váltás nem végezhető el  igazoló dokumentumok birtokában sem, szükséges újra regisztrálni a domain nevet ill. meghirdetni a két hetes nyilvános várólistán. A fentiek miatt az adminisztratív kapcsolattartó személynek szükséges felvenni  a kapcsolatot az Internet Szolgáltatók Tanácsával és postai vagy elektronikus úton megküldeni a cég megszűnését igazoló dokumentumokat, és eljuttatni egy kérelmet a domain név soron kívül történő törlésére vonatkozóan, amelyet két tanúval hitelesíttetni kell. Így a domain név újra regisztrálását megelőzően nem szükséges végigvárni a megszokott törlési folyamatot (45 nap felmondás+60 nap törlés előtti parkolás), vagyis a domain név regisztrációja a soron kívüli törlés után rögtön elindítható.
Ennek a problémának a legvalószínűbb oka, hogy a domain neve lejárt.
Kérjük az e-mailben küldött értesítéseink ill. az adminisztrációs felületen látható szolgáltatások állapotának figyelembe vételét, elkerülve így a szolgáltatás lekapcsolásának lehetőségét.
A domain név lejárati dátumáról és a hosszabbítás megrendeléséről e-mail-ben értesítést és díjbekérő számlát küldünk Önnek, kérjük a számlát szíveskedjen kiegyenlíteni.
A domain nevet a számla ellenértékének folyószámlánkra való megérkeztekor tudjuk visszaállítani (idegen banktól történő utalás esetén 1-2 nap az átfutási idő).
Javasoljuk, hogy ha lehetősége van rá szíveskedjen a számla kiegyenlítését OTP Banknál történő pénztári befizetéssel teljesíteni, mert így az összeg perceken belül látható folyószámlánkon és a szolgáltatást rövid időn belül vissza tudjuk állítani.
Amennyiben tulajdonos váltás, vagy névváltozás történik szolgáltatása kapcsán (esetleg új cég nevére kéri a számlát kiállítani vagy postázni), azt e-mailben Ügyfélszolgálatunkra megküldve teheti meg.

Tulajdonos váltás esetén szíveskedjen bejelentkezni adataival a netkey.hu oldalon, majd a  bal oldali kapcsolat menüpontból írt e-mail-ben szíveskedjen jelezni, hogy mely szolgáltatás esetében szeretne tulajdonos váltást eszközölni. A további teendőkről e-mail-ben tájékoztatjuk, ill. az alábbi linken található dokumentumokat szükséges majd eljuttatni:  http://netkey.hu/letoltheto-dokumentumok
©2018 Netkey Helpdesk Center