Knowledgebase
Kérjük, először jelentkezzen be ügyféladataival a www.netkey.hu oldalon az "Ügyfél belépés"-nél, amennyiben még nem regisztálta magát weboldalunkon, tegye meg a "Regisztráció" menüpontban.
A bejelentkezést követően kérjük írja meg szerver elhelyezési megrendelését.
Ezt követően megküldjük visszaigazolásunkat e-mailben, majd az ebben küldött és kért adatbekérő lapot (kitöltve) és a szükséges dokumentumokat szíveskedjen visszaküldeni.
A szerződést elektronikusan aláírva PDF-be nyomtatva, e-mailben juttatjuk el Önnek, amelyet követően egyeztetjük a szerver elhelyezésének dátumát és kiállí­tjuk a szolgáltatás dí­jbekérő számláját, amit e-mailben juttatunk el Önnek.
A szerverelhelyezési díj kifizetése után helyezheti el a szervert a szerverteremben.
1. .hu domain esetén
Az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) Domain Regisztrációs Szabályzata 2. pontja tartalmazza:
http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/szabalyzat.html
A szerver elhelyezéshez szükséges hálózati adatok:
gateway    (szerződéskor adjuk meg)
netmask    (szerződéskor adjuk meg)
Elsődleges DNS szerver    (NS1 szerver IP címe)
Másodlagos DNS szerver   (NS2 szerver IP címe)

Elérhető mind a Netkey Panel-ben, a netkeyMail Webmail -ben a "Vacation Mail" - Automatikus válasz email menüpontból.
Beállíthatja egy létező e-mail fiókhoz (email aliasokra nem érvényes) az automatikus értesítőt, mielőtt szabadságra menne.

Megadhatja az értesítő tárgyát, szövegét, idő intervallumot és bejelölheti, hogy kér -e másolatot a kapott e-mailekről, vagy sem.
Azt is megadhatja, hogy hová továbbítsa a címére kapott üzeneteket.

A következő oldalról tölthetőek le dokumentumaink:

http://netkey.hu/letoltheto-dokumentumok

Amennyiben még nem regisztrálta magát vagy cégét weboldalunkon, ezt kérjük tegye meg, ha már regisztrált, akkor lépjen be adataival.
A domain név átregisztrálási folyamat elindításához kérjük, hogy lépjen kapcsolatba velünk weboldalunkról (https://www.netkey.hu/contact) és jelezze igényét felénk.
.hu domain nevének helyes technikai beállítását az ISZT oldalán, a "Technikai ellenőrzés" menüpontban a http://www.domain.hu/domain/regcheck/ címen ellenőrizheti ill. a http://domain.netkey.hu oldalon ha domain viszonteladónk.
Itt kérjük, adja meg az ellenőrizni kívánt .hu domain nevet és opcionálisan a domain név névszerverét. Az ellenőrzés után tekintheti meg ennek eredményét és hiba esetén a magyarázatokat is.
Magyar ékezetes domain nevekhez is lehetséges e-mail címek használata de ékezetes fióknév nem hozható létre. Ékezetes domain nevek igénylése estén figyelembe kell venni, hogy a levelező programok, böngészők nem minden esetben támogatják az ékezetes domain neveket. Szükséges lehet a levelező program vagy a böngésző újabb verziójának vagy kiegészítő plug-in-nak telepítése. További információk: http://www.domain.hu/domain/szabalyzat/ekezetes.html
A díjbekérő számlán szereplő fizetési határidő, nem egyezik meg a szolgáltatás lejáratának időpontjával. A számlára a törvény által előírt fizetési határidőt kell feltüntetni. A szolgáltatás lejáratának időpontjáról a lejárat előtt egy hónappal e-mailben küldünk értesítést.
Szolgáltatást csak abban az esetben állítunk vissza, ha a hozzá tartozó számla végösszege folyószámlánkra megérkezett.

Bevezettük  a Graylist szűrést a spamszűrő rendszerünket kibővítve. A kéretlen levelek szűrését

A levelek feladóinak kötelezően be kell tartania a Security Policy Framwork szabályokat, és fontos, hogy az e-mail cím feladójának szervere, ne szerepeljen a SORBS spam tiltólistán. Ügyfeleink itt tudják ellenőrizni a Mail Szerver IP címeiket: MXLookupTool. 

Cégünk kezelésében álló domainek DNS rekordjait kibővítettük SPF, Dkim, Dmarc rekordokkal, és levelező alkalmazásaink mind megfelelnek a nemzetközi szolgáltatók Security Policy Framwork szabályainak.

Megjegyzés:
Az egyre nagyobb méreteket öltő spammelés és az ezt követő szigorodó szűrés miatt cégünk levelei (pl: értesítések, díjbekérők, számlák) fennakadhatnak más szolgáltatók szűrőin. Ha azt tapasztalja, hogy nem kap értesítéseket cégünktől és van lehetősége módosítani a szűrési szabályokon, érdemes fehér listára (whitelist) tenni cégünk e-mail címeit (info@netkey.hu, info@netkey.sk, customer@netkey.hu, helpdesk@netkey.hu, invoice@netkey.sk vagy a NETKEY küldő neveket).

Levelezésést kétféle módon értheti el:

1. Webmail segítségével
a webmail.netkeymail.com oldalon e-mail címének adataival bejelnetkezve válik elérhetővé levelezése.
Új e-mail címet a Netkey Panel rendszerben hozhat létre whm ügyfélazonosító felhasználóval bejelentkezve.


2. Saját gépén lévő levelezőprogramja segítségével
Ez lehet például: Outlook Express vagy Mozilla Thunderbird Windows rendszerek alatt.
Ezen szoftverek beállítását a szoftver beállítások menüpont alatt tekintheti meg.
Domain nevet (és bármilyen más szolgáltatást) kizárólag weboldalunk segítségével online rendelhet a www.netkey.hu címen.
Amennyiben még nem regisztrálta magát vagy cégét weboldalunkon, ezt kérjük tegye meg, ha már regisztrált, akkor lépjen be adataival.
A megrendelése után néhány perccel egy díjbekérő számlát állítunk ki és küldünk ki az Ön által megadott kapcsolattartó e-mail címre, amelynek teljesítése után indítjuk al a választott domain név regisztrációját.
Ha Ön további IP címeket szeretne rendelni, ügyféladataival bejelentkezve, ügyféloldalunkról küldött levélben teheti meg. Adja meg a rendelni kívánt IP címek számát, továbbá ha már meglévő IP címe melletti vagy ahhoz közeli IP címet szeretne. A megrendelést követően kiküldünk egy díjbekérő számlát aminek az elfogadása és kiegyenlítése után létrehozzzuk a kért IP címet.
Árszabás az aktuális árlista alapján történik.
Az netkey.hu weboldalon - felhasználó nevével és az ahhoz tartozó jelszóval - belépve a "domain" menüpontban a meghosszabbítani kívánt domain névre , majd a "domain név meghosszabbítás" almenüre kattintva tudja elvégezni a rendelést. A díjbekérő számla kb. 30 percen belül érkezik meg az Ön által megadott e-mail címre.
Számlázási gyakoriság váltására csak akkor van lehetőség ha nincs folyamatban lévő, kiegyenlítetlen díjbekérő számlája. Kérjük a netkey.hu kapcsolat menüpontból írt e-mail alapján szíveskedjen jelezni, hogy a jövőben havi, negyedéves, féléves, vagy éves gyakorisággal kívánja kiállíttatni a szolgáltatással kapcsolatos díjbekérő számlákat.
1. .hu domain név esetén az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) oldalán a http://www.domain.hu/domain/domainsearch/ címen.
2. Nemzetközi (pl. .com, .net stb.) domain név esetén a http://domains.whois.com/domain.php oldalon.
3. .eu domain esetén az EURid oldalán, a http://www.eurid.eu/ címen.
IP konzolos hozzáférést és helyi Operátor termi hozzáférés csak előzetes egyeztetés és írásos engedély alapján lehetséges. Ügyfélünknek bejelentkezve kell megírnia kérését https://www.netkey.hu/contact oldalon.
A kérésnek tartalmaznia kell a személy nevét, személyigazolvány számát, a hozzáférés dátumát, a szerver IP címét, hozzáférés jellegét (szerelés, hardware csere, elvitel, stb). Engedélyt csak abban esetben adunk ki ha ügyfélünknek nincs rendezettlen számlája.
.hu végződésű domain nevet:
- csak a 18. életévét betöltött elsősorban magyar állampolgár (kiskorúnak minősül minden 18. életévét be nem töltött személy.)
- EU állampolgár
- cég
- alapítvány
- egyesület
- iskola
- és önkormányzat igényelhet.
Van lehetőség viszonteladói szerződés kötésére. A NETKEY Online Domain Regisztráció rendszerünk alkalmas ilyen jellegű domain nevek kezelésre.
Lehetőség van arra, hogy egy adminisztrációs felületen Ön, mint kapcsolattartó kezelhesse ügyfelei domain neveit, a számlát tudjuk a viszonteladó cég nevére küldeni. Lehetősége van az adminisztrációs felületünkön adminisztrálni ügyfelei domain neveit, rekordok módosítását elvégezni ill. újakat létrehozni.
CGI (Common Gateway Interface protokoll) alkalmazások (például Perl, PHP) webszerverekhez (például Apache vagy IIS) történő kapcsolódását teszi lehetővé.
A co-location szolgáltatás keretein belül az ügyfél egy minden szempontból jól felszerelt szerverterembem helyezheti el szerverét. A szerverterem folyamatos áramellátást, légkondícionálást, tűzvédelmet, állandó felügyelet és a folyamatos internet hozzáférést biztosít.
A szolgáltatás azoknak ideális akik már rendelkeznek saját szerverrel és egy erre a célra épített, ideális körülményeket biztosító helyszinen szeretnék üzemeltetni.
Szintén alkalmas azoknak akik különleges hardvert vagy operációs rendszert használnak.
A cron (a cronograph rövidítése) egy időalapú feladat ütemező a unix alapú operációs rendszerekben.
A cron segítségével a unix fehasználok automatikusan futathatnak parancsokat vagy szkripteket egy meghatározott időben.
A hoszting szolgáltatás olyan (szervereken futó) szolgáltatás, ami lehetőséget biztosít különféle tartalmak interneten történő megjelenítésére bárki számára. A szolgáltatásnak különféle szintjei és fajtái vannak. A legelterjedtebb a webhosting (web tárterület) ami weboldalak üzemeltetésére szolgál. Kiegészítő szolgáltatásként gyakran e-mail cím üzemeltetés, illetve DNS szolgáltatás tartozik hozzá, amely a domain nevek üzemeltetéséhez kötődik.
A HTML (HyperText Markup Language, hiperszöveges jelölőnyelv) egy leíró nyelv, melyet weboldalak készítéséhez fejlesztettek ki. A HTML alkalmas például szöveges információk formázására, képek és hiperlinkek beillesztésére.
A PHP (Hypertext Preprocessor) nyílt forráskódú, számítógépes szkriptnyelv. Dinamikus weboldalak készítéséhez használt legelterjedtebb programozási nyelv. Általában szerver-oldalon használják de létezik parancssori interfésze is. A PHP oldalak készítésénél a HTML-t gyakorlatilag csak mint formázást használják, ugyanis ezen lapok működése a PHP-re épül.
A PHP-vel rengeteg olyan feladat végezhető el, amelyre az ügyféloldali szkriptek nem képesek (vagy csak korlátozottan) például: a bejelentkezés, az adatbáziskezelés, filekezelés, kódolás, adategyeztetés, kapcsolatok létrehozása, e-mail küldése, adatfeldolgozás, dinamikus listakészítés stb.
A Post Office Protocol 3 (POP3) egy alkalmazás szintű protokoll.
A pop3 segítségével tölthetik le az e-mail kliensek az elektronikus leveleket a kiszolgálóról. Napjainkban ez a legelterjedtebb protokoll az elektronikus levelek letöltésére. A protokoll a 110 -es portot használja.

Nagy számban küldött kéretlen elektronikus levél.
A spam ellen spamszűrő szoftverekkel lehet védekezni.
A spamek a fogadó tudatos megtévesztésére, kihasználására törekszik.
A spam küldését több ország törvényei is tiltják, azonban az elektronikus levelezéshez használt SMTP protokoll hiányosságai miatt nehéz a feladó felderítése.

A traceroute egy hálózati eszköz (parancs) amely meghatározza egy ip hálózaton keresztül haladó csomag útvonalát. A traceroute elérhető minden unixhoz hasonló op. rendszeren. Linuxon tracepath, windowson tracert, windows NT esetén pathping. Traceroute-ot gyakran használják hálózati hibaelhárításra.
Megmutatja a routerek listáját amelyeken a csomag áthaladt, így segíthet azonosítani a routing vagy tűzfal problémákat.
Eredetileg a Bell Laboratóriumban a '70-es évek elején kidolgozott operációs rendszer, amely az első magasszintű nyelvben írt rendszerszoftver volt.
A kifejezés napjainkban inkább az eredeti Unix rendszer alapelvein nyugvó, de annak jelentősen továbbfejlesztett változatait képező operációs rendszerek gyűjtőfogalmaként használatos.
A Unix architektúra jelenleg is létező legismertebb képviselői a Linux, a Solaris, a HP-UX és a különböző BSD-rendszerek.
A WHOIS egy olyan protokoll, amely lehetővé teszi a felhasználónak a domain nevek adatbázisának elérését. A WHOIS segítségével lekérdezheti egy domain név adatait és ellenőrizheti állapotát. Ha a domain név regisztrálva van, a WHOIS kijelzi a domain név tulajdonosát elérhetőségét, regisztráció dátumát, a domain névszervereit . Ha a domain név nincs regisztrálva, a WHOIS azt mutatja, hogy a név elérhető.
World-Wide Web (világháló).
Az Internet hypertext-rendszerének egésze, amelyben különböző helyeken tárolt információk kerülnek összekapcsolásra. A weblapok megjelenítését és a köztük történő navigálást a böngészők végzik.
A Világháló három szabványra épül: URL, HTTP, HTML.
Electronic mail (elektronikus levél). Számítógépes hálózatokon keresztül továbbított szöveges (ASCII karakter kódolású) üzenet. A levelek továbbítását illetve letöltését az SMTP, IMAP és POP3 alkalmazási rétegbeli protokollok végzik.
A fióknevet (vagy felhasználónevet) egy speciális karakter @(at) választja el a domain névtől.
A File Transfer Protocol (Fájl Átviteli Protokoll) egy alkalmazás rétegbeli protokoll.
A számítogépes hálózatok klasszikus szerver-kliens alapú fájlátviteli protokollja, amely fájlok két gép közötti kétirányú átvitelét teszi lehetővé.
Internet Mail Access Protocol (IMAP)
Internetes Levélelérési Protokoll
Az Interneten az elektronikus leveleket tároló postafiókok elérésére protokoll. Az IMAP elődjével a POP3 protokollal szemben jóval fejlettebb funkciókat kínál, például lehetővé teszi a postafiók teljeskörű szerveroldali kezelését. A levelek teljes méretben nem töltődnek le, csupán egy kis részük. Az IMAP4 a 143-as portot használja.
Az InternetProtokoll által használt hálózati azonosító amelynek segítségével a hálózati eszközök elérik egymást. Az InternetProtokoll a TCP/IP protokoll készlet hálozati rétegbeli része. Általánosan elterjedt verzió IPv4 amely 32 biten ábrázolja a címet, az IPv6 128 biten.
Simple Mail Transfer Protocol (SMTP)
Egyszerű Levél-átviteli Protokoll
Az elektronikus levelek elküldésére és továbbítására használt  protokoll. Az eredetileg 7-bites levelezési protokoll ma már a 8-bitet is támogatja (ESMTP). A levelek MIME kódolás segítségével csatolt fájlok küldésére is lehetőség van. Az SMTP szolgáltatás  25-ös portot használja.
Uniform Resource Locator (Egységes Erőforrásmeghatározó).
Egy internetes erőforrás elérési módját meghatározó karakterlánc azaz webcím.
Az URL tartalmazza az eléréséhez szükséges protokolt, a tároló szerver nevét, és az azon belüli elérési utat, de egyéb kiegészítő információt is hordozhat. protokol://számítógép[:port]/útvonal/fájlnév
A szerver felügyelet ellenőrzi a kiszolgáló működését. Az hiba esetén automatikusan küldeni fog egy e-mailt a hibával kapcsolatos információkkal.
Meg kell adnia az új IP címet ill. hogy mely rekordokat szeretné átirányíttatni.
Az MX rekord módosításához host nevet kell megadni.
A már NETKEY szerveren (ns1.netkey.hu) levő domain nevek esetében az átirányítás az adminisztrációs felületen is elvégezhető, ellenkező esetben a módosítást csak az adminisztrációs felületről küldött e-mail alapján tudjuk elvégezni. "Oldalas" átirányítást nem végzünk el.
1. Cég esetén:
- Domain név igénylő lap
- cégbírósági végzés és aláírási címpéldány - másolatok

2. Magánvállalkozó esetén:
- Domain név igénylő lap
- vállalkozói igazolvány másolata

3. Magánszemély esetén:
- Domain név igénylő lap
- nyilatkozat a személyi adatok hitelességéről

4. Alapítvány, egyesület, iskola és önkormányzat esetén:
- Domain név igénylő lap
- adószám igazolás (apeh bejelentkező lap másolat is megfelel)
- alapító okirat vagy cégbírósági bejegyzés másolat
- aláírási címpéldány (banki aláírási címpéldány másolat is megfelel)

A Domain név igénylő lapot és a egyéb formanyomtatványok innen tölthetők le:
http://netkey.hu/letoltheto-dokumentumok
Szükséges dokumentumok:
- adatbekérő lap (dokumentumtárból letölthető)
- magánszemély esetén egy nyilatkozat a személyi adatok hitelességéről (dokumentumtárból letölthető)
- cég esetén a vállakozás cégbírósági végzés és a vállalkozás aláírási címpéldány, amennyiben nem az aláírásra jogosult jár el, úgy meghatalmazás a cég aláírásra jogosult személyétől
- a szolgáltatás díjáról a befizetési bizonylat .
A fenti dokumentumokat e-mailben külheti el cégünknek.

A régi tulajdonos részéről:
1. Magánszemély/magánvállalkozó esetén:
- "Domain név lemondó nyilatkozat"
- nyilatkozat a személyi adatok hitelességéről dokumentum

 2. Cég, alapítvány, egyesület, iskola és önkormányzat esetén:
 - "Domain név lemondó nyilatkozat"
 - aláírási címpéldány másolata

Az új tulajdonos részéről:
1. Cég esetén:
- Domain név igényl? lap
- cégbírósági végzés és aláírási címpéldány - másolatok

2. Magánvállalkozó esetén:
- Domain név igénylő lap
- vállalkozói igazolvány másolata

3. Magánszemély esetén:
- Domain név igénylő lap
- nyilatkozat a személyi adatok hitelességéről

4. Alapítvány, egyesület, iskola és önkormányzat esetén:
- Domain név igénylő lap
- adószám igazolás (apeh bejelentkező lap másolat is megfelel)
- alapító okirat vagy cégbírósági bejegyzés másolat
- aláírási címpéldány (banki aláírási címpéldány másolat is megfelel)

Letölthető dokumentumok: http://netkey.hu/letoltheto-dokumentumok

A régi tulajdonos részéről:
1. Magánszemély/magánvállalkozó esetén:
- "Domain név lemondó nyilatkozat"
- nyilatkozat a személyi adatok hitelességéről dokumentum

 2. Cég, alapítvány, egyesület, iskola és önkormányzat esetén:
 - "Domain név lemondó nyilatkozat"
 - aláírási címpéldány másolata


Az új tulajdonos részéről:
1. Cég esetén:
- Domain név igénylő lap
- cégbírósági végzés és aláírási címpéldány - másolatok

2. Magánvállalkozó esetén:
- Domain név igénylő lap
- vállalkozói igazolvány másolata

3. Magánszemély esetén:
- Domain név igénylő lap
- nyilatkozat a személyi adatok hitelességéről

4. Alapítvány, egyesület, iskola és önkormányzat esetén:
- Domain név igénylő lap
- adószám igazolás (apeh bejelentkező lap másolat is megfelel)
- alapító okirat vagy cégbírósági bejegyzés másolat
- aláírási címpéldány (banki aláírási címpéldány másolat is megfelel)

A Domain név igénylő lapot online is kitöltheti, vagy letöltheti a következő oldalon: http://netkey.hu/letoltheto-dokumentumok
Az egyik legalapvetőbb protokoll, amely egy helyi gépről egy távoli gépre történő bejelentkezést és parancsvégrehajtást tesz lehetővé. A telnet semmilyen titkosítást nem tartalmaz, ezért helyette biztonsági okokból manapság már szinte kizárólag csak az SSH-t hasznáják. Alapértelmezett portja a 23-as.
Secure SHell (biztonságos parancshéj).
Az SSH egy olyan protokol amivel bejelentkezhetünk egy másik gépre, és az ehhez szükséges hálózati kapcsolat titkosított. Leggyakrabban arra használják, hogy belépjenek vele egy távoli gépre és parancsokat adjanak ki, de fájlok biztonságos átvitelére is használható. Az SSH alapértelmezett portja a 22-es.
A www.netkey.hu "Kapcsolat" menüpontból küldött e-mail-ben szíveskedjen felénk jelezni a módosítást, így a díjbekérő számla adatait is módosítjuk és e-mail-ben ismét eljuttatjuk Önnek az új adatokkal.
Ebben az esetben a tulajdonos váltás nem végezhető el  igazoló dokumentumok birtokában sem, szükséges újra regisztrálni a domain nevet ill. meghirdetni a két hetes nyilvános várólistán. A fentiek miatt az adminisztratív kapcsolattartó személynek szükséges felvenni  a kapcsolatot az Internet Szolgáltatók Tanácsával és postai vagy elektronikus úton megküldeni a cég megszűnését igazoló dokumentumokat, és eljuttatni egy kérelmet a domain név soron kívül történő törlésére vonatkozóan, amelyet két tanúval hitelesíttetni kell. Így a domain név újra regisztrálását megelőzően nem szükséges végigvárni a megszokott törlési folyamatot (45 nap felmondás+60 nap törlés előtti parkolás), vagyis a domain név regisztrációja a soron kívüli törlés után rögtön elindítható.
Ennek a problémának a legvalószínűbb oka, hogy a domain neve lejárt.
Kérjük az e-mailben küldött értesítéseink ill. az adminisztrációs felületen látható szolgáltatások állapotának figyelembe vételét, elkerülve így a szolgáltatás lekapcsolásának lehetőségét.
A domain név lejárati dátumáról és a hosszabbítás megrendeléséről e-mail-ben értesítést és díjbekérő számlát küldünk Önnek, kérjük a számlát szíveskedjen kiegyenlíteni.
A domain nevet a számla ellenértékének folyószámlánkra való megérkeztekor tudjuk visszaállítani (idegen banktól történő utalás esetén 1-2 nap az átfutási idő).
Javasoljuk, hogy ha lehetősége van rá szíveskedjen a számla kiegyenlítését OTP Banknál történő pénztári befizetéssel teljesíteni, mert így az összeg perceken belül látható folyószámlánkon és a szolgáltatást rövid időn belül vissza tudjuk állítani.
1., A jelenlegi Regisztrátorral szíveskedjen felvenni a kapcsolatot és kezdeményezni a domain név un. "lock status"-ának feloldását, valamint kérni az "Auth Code" megküldését ill. ellenőrizni, hogy a domain név esetében az adminisztratív kapcsolattartó adatainál megjelölt e-mail cím működik-e (nem működő e-mail cím esetén kérelmezni kell az e-mail cím módosítását.)

2., A www.netkey.hu oldalon szíveskedjen regisztrálni (ha már ügyfelünk, akkor a belépési adataival bejelentkezni), és az ügyfél oldalon az "új kapcsolattartók" menüpontban rögzíteni az átregisztrálni kívánt domain név tulajdonosát adatai megadásával (ha a tulajdonos megegyezik a regisztrációt végző személlyel ill. céggel, akkor nincs szükség az adatok ismételt rögzítésére

3., Az Adminisztrációs Felületről a bal oldalon található "kapcsolat" menüpontból küldött e-mail-es kérés alapján (kérjük jelölje meg mely domain nevet szeretné átregisztráltatni ill. mely tulajdonos nevére) tudjuk rögzíteni a domain nevet nyilvántartásunkban.

4., Az átregisztrációval kapcsolatos díjbekérő számlánkat e-mail-ben juttatjuk el Önnek. A nemzetközi domain név átregisztrációnak külön díja nincs, a domain név meghosszabbítását szükséges fizetnie további egy évre.

5., A befizetés megérkeztekor indítjuk az átregisztrációt. Az átkérő e-mail az adminisztratív kontakt e-mail címére fog érkezni, az átkérés csak abban az esetben lehet sikeres, ha az átkérő e-mail-ben megtörténik az átregisztráció jóváhagyása a küldött linkre kattintva.
A szerződés meghosszabbítása: 30 nappal a szerződés lejárta előtt a www.netkey.hu/ oldalon szíveskedjen az online megrendelés elküldésével a szerződést meghosszabbítani (a jobb oldali "Ügyfél belépés" menüpontban felhasználó nevével és jelszavával bejelentkezve) és ezzel egyidejűleg a szolgáltatás teljes árát kiállított díjbekérő alapján átutalni.
A szolgáltatás lejáratának időpontjáról a lejárat előtt 1 hónappal, 2 héttel és 1 héttel e-mailben küldünk értesítést. A meghosszabbítást minden esetben az ügyfének meg kell rendelni. A megrendelés a kiküldött e-mail megválaszolásával elvégezhető. A visszajelölést követően kb. 15 percen belül a rendszer elkészíti az elő számlát a meghosszabbítás díjáról.
Amennyiben tulajdonos váltás, vagy névváltozás történik szolgáltatása kapcsán (esetleg új cég nevére kéri a számlát kiállítani vagy postázni), azt e-mailben Ügyfélszolgálatunkra megküldve teheti meg.

Tulajdonos váltás esetén szíveskedjen bejelentkezni adataival a netkey.hu oldalon, majd a  bal oldali kapcsolat menüpontból írt e-mail-ben szíveskedjen jelezni, hogy mely szolgáltatás esetében szeretne tulajdonos váltást eszközölni. A további teendőkről e-mail-ben tájékoztatjuk, ill. az alábbi linken található dokumentumokat szükséges majd eljuttatni:  http://netkey.hu/letoltheto-dokumentumok
Igen. Cégünk ártól függően különböző követelményeknek megfelelő és különböző teljesítménnyel biztosítja dedikált szervereit. Az alap összetevők (opciók) módosíthatók.
Előfizetéssel rendelkező ügyfeleink kérhetik a szerverük paramétereinek megváltoztatását (pl.: HDD, RAM, stb.). A megváltozott összetevő kezdő összegét ki kell fizetni ill. a havidíj is változik, a számlázási periódus nem változik.
Van lehetőség az adatforgalon vagy a sávszélesség megnövelésére. Ezirányú kérését az ügyféloldalon bejelentkezve a kapcsolat menüpontból írhatja meg.
A kapcsolat megváltozásával a havidíjak is megváltoznak.

NETKEY Ügyfélszolgálat: (+36) 20 527 47 11  /H-P: 09:00 - 17:00/
E-mail: info@netkey.hu
HelpDesk: heldesk@netkey.hu | https://helpdesk.netkey.hu
Számlázás: invoice@netkey.sk

Szerverterem nyitva tartás: Hétfő - Vasárnap: 0-24 óra
A szerverek elhelyezése a Budapest pesti oldalán, a BIX épületében (XIII. ker. Victor Hugo u. 18-22.) alatt.
A szerverteremben munkanapokon 9:00 és 17:00 óra között van lehetőség a gép elhelyezésére.

 1. Lementi a korábbi szolgáltató webtárhelyén tárolt adatokat saját gépére
  • FTP-n keresztüli letölti a weboldahoz tartozó fájlokat
  • Az adatbázis tartalmát kiexportálja
 2. Belép a NETKEY Panel rendszerébe, majd a kiválasztott domain névhez létrehozza az e-mail postafiókokat.(Ez azért fontos, hogy a Name szerverek átállása után egyből  kézbesüljenek a domainhez tartozó levelek)
 3. Kitölti a domain regisztrációs űrlap megrendelőt, eljuttatja hozzánk az aláírt domain igénylő lapot és a szükséges dokmentumokat (ha viszonteladónk, akkor a Netkey Domain Register rendszerbe töltheti fel a domain igénylőket és a hozzá kapcsolódó dokumentumokat)
 4. A NETKEY Panel rendszerében létrehozott webtárhely adataival kapcsolódik az új FTP tárhelyéhez (videó segédlet az FTP kapcsolódáshoz), és feltölti a weboldala anyagait.
 5. Ha tartozik a régi weboldalhoz adatbázis, akkor feltölti a kiexportált SQL fájl tartalmát a mySQL adatbázis kezelő rendszer web-es felületén.
  Ha a dinamikus tartalomkezelő rendszert használ, akkor az ideiglenes weboldal címét kell megadni a konfigurációs fájlokban (majd a delegálás után a teljes domainre lehet módosítani)
 6. Ellenőrzi az ideiglenes tárhelyre feltöltöt oldalt a létrehozott ideiglenes subdomain alatt, pl.: sajatdomain.netkey.hu
 7. A domain regisztráció befejeződik, és a weboldal a végleges domain név alatt elérhető.
Most popular articles 
 
Newest articles 
 
©2018 Netkey Helpdesk Center